Äldre hundar accepterar inte en ny valp?

Så småningom brukar äldre hundar alltid acceptera en ny, yngre hund eller valp. Men detta är inte helt lätt för nybörjaren! När det gäller den äldre hunden måste den nya valpen eller hunden lära sig och tjäna sin plats i flocken eller familjen.

I detta scenario uppträder många äldre hundar precis som de skulle i det vilda. Genom att ignorera eller morra åt den nya valpen eller hunden, med andra ord helt enkelt att de visar sin Alpha status. På ett instinktivt och naturligt sätt lär valpen sig respekt och rangordning i flocken.

Det kan bli mycket drama med morrande och skällande, men väldigt sällan blir det allvarligare än det. Håll dig borta från dem, om du inte ser att det börjar spåra ur. Genom att störa, stör du den fysiska ordningen för flockpsykologin och överlevnad. Smarta valpar kommer visa respekt dra sig tillbaka för den äldre hunden. Ofta, kommer du få se att den äldre hunden känner till att valpen eller den nya hunden accepterar villkoren i deras relation, därefter kommer det att bli mer fredliga och mindre dramatiska interaktioner.

Hjälpa hundarna att komma överens

Ett fantastiskt sätt att hjälpa dina hundar är att nu helt enkelt går ut tillsammans. Genom att visa din ledarförmåga, visar du även de båda hundarna att du står högst upp i rangordningen. Nu har de något gemensamt. De är båda underordnade dig i flocken.

Låt din äldre hund se positiva saker hända när valpen eller ny hund är i närheten. Detta kan göras genom att ge dem hundgodis och ge massor av beröm till dem för att hålla sig lugna. Tillbringa kvalitetstid ensam med din äldre hund. Låt dem inte känna att de ”ersätts”. Säkra hundar är glada hundar.

Hitta några vanliga roliga övningar och spel som de kommer att tycka om att göra tillsammans. När de lekfullt interagerar mer och mer med varandra, börjar samvaron kännas mycket bättre. Låt dem fokusera på att njuta av att leka med varandra, där inte fokus är på dig.

Anmäl dig till lydnadsklasser och kombinera det med agility träning. Bara för att din äldre hund inte är en valp, betyder det inte att den inte kommer att njuta av en hinderbana för valpar. Din äldre hund är en utmärkt förebild för din valp. Valpar älskar att lära sig av att se o lära. De blir också en del av ett större ny flock, socialiseringen med andra hundar och valpar kommer att vara till stor nytta för dem båda.

Var noga med följande när du ska träna din äldre hund att socialisera med valpar

Ha tålamod. Genom att låta naturen gå sin gång, kommer situationen allt som oftast reda ut sig efter hand. Det bästa med att göra så här är att valpens inneboende flockinstinkter förstärks. Det är hur de förenar förtroende, respekt och deras rättmätiga plats i flocken genom att lära och tjäna som är helt otroligt att få se.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *