Namnbricka till hunden och välja rätt hundhalsband

Hund ID bricka och hundhalsband måste alla hundägare skaffa till sina hundar.

Namnbricka till hunden och tillhörande hundhalsband är en av de viktigaste sakerna som du måste skaffa till din hund. Att välja rätt hundhalsband och hund ID bricka är en av de viktigaste sakerna som visar hur pass ansvarig du är som hundägare. Alla hundar borde ha bra hundhalsband. Hundhalsband är oumbärliga för promenader ute bland folk och för träna hunden, men också väldigt användbara för att få tillbaka en hund som sprungit vilse. Ett hundhalsband kan också tillföra mycket till hundens utseende.

Mäta upp ett hundhalsband

Hundar är inte one size fits all och det är inte heller hundhalsbanden. Du vill vara säker på att hitta ett hundhalsband som din hund kan känna sig bekväm med att bära runt på. Även om de flesta hundhalsbanden är justerbara, kommer den perfekta storleken passa bättre utan att släpa eller att sitta för tajt. Det bästa sättet att mäta hundens hals för hundhalsband är att använda ett måttband eller ett snöre och sedan mäta snörets längd mot en linjal. Ett hundhalsband ska ta emot mitt på hundens nacke och bör vara tillräckligt löst för att lätt passa två fingrar under den samtidigt som den sitter tillräckligt tätt så att halsbandet inte kan glida över hundens öron. Ett exempel 50 cm är halsbandets totala längd, det ska du ha om din hunds halsmått är 45 cm. men allra enklast är förstås att prova direkt på hunden. man ska också tänka på att läder töjer sig även om hunden inte drar allt för mycket.

Vilken stil på hundhalsband ska du välja?

Det finns många olika stilar på hundhalsband att välja mellan beroende på din hunds storlek. De mest populära materialen är nylon, segelduk och läder både för funktionella skäl och följa modet. Läder är det vanligaste halsbandet på grund av dess styrka, mångsidighet och eleganta utseende. Den främsta nackdelen med läderhalsband är att de kan utveckla en lukt från oljorna i hundens päls. Nylonhalsband är ett bra alternativ för mindre raser, medan dukar och vävda hundhalsband är hållbara hundhalsband för sportiga hundar som njuter av vattnet. Dessa tre material är utmärkta val för alla hundhalsband. Välj bara den stil som passar din smak bäst samt din hundsras och aktivitetsnivå.

Hund ID bricka till hundhalsbandet

En viktig egenskap hos ett hundhalsband är din hunds namnbricka som bör visa aktuella vaccinationer, tillstånd och identifiering. Hund ID-brickor hjälper din hund oerhört när de behövs som mest och kan vara deras enda sätt att komma tillbaka hem när de är försvunna. Det är viktigt att ha aktuell information om din hund i ID brickan, för att säkerställa den snabbaste räddningen. Din namnbricka till hunden bör även innehålla ditt husdjurs namn, ditt namn, gatuadress, stad, telefonnummer och nödtelefon (jobb, mobil och veterinär).

Kolla här för olika namnbrickor till hund!

I filmen nedan finner ni tips på hur ni själva kan göra en Hund ID bricka

Designade hundhalsband

Designade hundhalsband är vanligtvis de halsband som tillverkas av ett fint nylonmönster av olika regnbågsfärger. Idén om designerhalsband och tillbehör är relativt ny. Designerhalsband är en förlängning av hundens klädsel. Hundhalsband med guld och andra dyra metaller börjar också bli ganska vanliga för hundägare som har råd med dem. Designer hund halsband handlar om glamour och bling bling.

Träna din hund

Ett hundhalsband och koppel kommer att vara avgörande för din hunds träning. Med ett koppel kan du ta hunden på en promenad medan du håller lätt så att de inte springer iväg eller kunna dra till när problem kan uppstå. Många föredrar att använda ett strypkoppel på sina hundar, speciellt när det gäller att träna sin hund att kunna gå i koppel. Ett strypkoppel stramar sig själv för att kväva hunden, när den drar bandet. Strypkoppel ska inte användas på valpar under ett år och bör endast användas för att koppla en hund. Om du joggar, skulle ett bra val vara ett hands-free hundkoppel för en mer bekväm och problemfri joggningsupplevelse med din hund. Det infällbara hundkopplet är en annan markbrytande produkt. Det infällbara bandet är ett justerbart koppel som är fäst vid hundens krage och är infällbar.

Att välja ett hundhalsband som passar dina behov kan ta mer tid än du kanske trott. När du tänker på ett hundhalsband måste många faktorer beaktas, till exempel din hunds storlek, ras och typ av hundhalsband som du vill ha för din hund. Med rätt information i handen kan du välja rätt hundhalsband för både dig och din hund.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *